Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SOLONE JAJA

Kuchnia chi??ska
1 szklanka soli
1/4 szklanki czystej w??dki lub wytrawnego bia??ego wina
1 ??y??ka pieprzu syczua??skiego lub grubo zmielonego czarnego pieprzu
10 ??wie??ych kurzych lub kaczych jaj
2 du??y s????j
ZagotowaÄ? 5 szklanek wody, wsypaÄ? s??l, mieszaÄ? a?? siÄ? rozpu??ci. DodaÄ? w??dkÄ? i pieprz, odstawiÄ? do wystudzenia. W??o??yÄ? jaja do s??oja, zalaÄ? zalewÄ?, mocno zakrÄ?ciÄ? wieczko, pozostawiÄ? w ch??odnym miejscu na 4 tygodnie. Jaja odcedziÄ?, osuszyÄ?, trzymaÄ? w lod??wce. Proporcje: dla 10 os??b na przekÄ?skÄ?
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design