Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SOLONE KACZE JAJA

Kuchnia chi??ska
1 szklanka grubej soli
3 szklanki wrzÄ?cej wody
6 kaczych jaj
S??l wymieszaÄ? z wodÄ?, zagotowaÄ?, wystudziÄ?. W??o??yÄ? wymyte, osuszone jaja, obciÄ???yÄ? talerzem i trzymaÄ? w solance przez 3-4 tygodnie. UgotowaÄ? na twardo, obraÄ? ze skorupek. PodawaÄ? pokrajane w Ä?wiartki z innymi przekÄ?skami. Proporcje: dla 12 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design