Kuchnia chi??ska
3 ??wie??e jaja
2 solone jaja
1 ??y??ka posiekanej cebuli dymki
1/2 ??y??eczki soli
1/4 ??y??eczki cukru
1/2 ??y??ki oleju
1 szklanka ciep??ego wywaru l lub wody |
W misce lekko roztrzepaÄ? ??wie??e jaja. OddzieliÄ? bia??ka od ??????tek solonych. Solone bia??ka posiekaÄ?, dodaÄ? do ??wie??ych jaj, lekko ubijajÄ?c po??Ä?czyÄ?, dodaÄ? cebulÄ? dymkÄ?, s??l, cukier, olej i wywar, dok??adnie wymieszaÄ?. Solone ??????tka pokrajaÄ? w ma??Ä? kostkÄ?. MasÄ? jajowÄ? wlaÄ? do p??askiej miski, u??o??yÄ? ??????tka na wierzchu. GotowaÄ? na parze na ma??ym ogniu a?? siÄ? zetnÄ?, oko??o 15 min. PodawaÄ? natychmiast.
Proporcje: dla 3-4 os??b - z ry??em
|