Kuchnia chi??ska
10 dag filet??w z ryby
4 cale jaja
1 1/2 szklanki wywaru l
4-5 ga??Ä?zek zielonej kolendry lub pietruszki
Przyprawy:
szczypta pieprzu
1/2 ??y??eczki soli
1 ??y??eczka w??dki
1 ??y??eczka oleju sezamowego lub sojowego |
Filety pokrajaÄ? w poprzek w paski o szeroko??ci 2 cm. Lekko roztrzepaÄ? jaja, dodaÄ? wywar i przyprawy, starannie wymieszaÄ? nie ubijajÄ?c. Paski ryby u??o??yÄ? jednÄ? warstwÄ? na dnie ??aroodpornej miski. ZalaÄ? przyprawionymi jajami. GotowaÄ? na parze na ma??ym ogniu przez 12 -15 min. Pr??bowaÄ? no??em, kt??ry powinien byÄ? czysty po wyjÄ?ciu. PodawaÄ? w misce, w kt??rej gotowano potrawÄ?, przybraÄ? zieleninÄ?.
Proporcje: dla 4-6 os??b, kiedy podajemy inne potrawy
|