Kuchnia chi??ska
3 szklanki wystudzonego ugotowanego ry??u
2 ??y??ki oleju
s??l
pieprz
4 jaja
1 ??y??ka oleju
2 ??y??ki sosu sojowego
posiekany szczypior |
Skawalony ry?? rozdzieliÄ? mokrym widelcem na pojedyncze ziarenka. Olej rozgrzaÄ? na patelni na du??ym ogniu, rozprowadziÄ? po bokach i dnie. WsypaÄ? ry??, przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem, sma??yÄ? mieszajÄ?c 5 min, zmniejszyÄ? p??omie??. Jajka roztrzepaÄ? z ??y??kÄ? oleju, mieszajÄ?c ry?? wlaÄ? jaja, sma??yÄ? 10 min na ma??ym ogniu (nie mieszaÄ?). PokropiÄ? sosem sojowym, dodaÄ? szczypior, wymieszaÄ?, mieszajÄ?c sma??yÄ? 5 min. PodawaÄ? na gorÄ?co. Proporcje: dla 2-3 os??b
|