Kuchnia chi??ska
3 szklanki zimnego ugotowanego ry??u
25 dag pieczarek pokrajanych w drobnÄ? kostkÄ? lub paseczki
2-3 ??y??ki oleju
1 posiekany zÄ?bek czosnku
1/2 szklanki posiekanej cebuli
1 ??y??eczka soli
1/2 szklanki zielonego groszku z puszki (dowolnie) |
Olej rozgrzaÄ? na gorÄ?cej patelni na du??ym ogniu, dodaÄ? cebulÄ? i czosnek, sma??yÄ? mieszajÄ?c na z??oty kolor oko??o 2 min. WsypaÄ? pieczarki, mieszajÄ?c sma??yÄ? 2 min, zmniejszyÄ? p??omie??, dodaÄ? ry??, posoliÄ?, wymieszaÄ?, sma??yÄ? na ma??ym ogniu 3 minuty, nie mieszaÄ?, dodaÄ? groszek, ostro??nie wymieszaÄ?. PodawaÄ? natychmiast.
Proporcje: dla 2-3 os??b
|