Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SMA??ONY RY?? Z PIECZARKAMI

Kuchnia chi??ska
3 szklanki zimnego ugotowanego ry??u
25 dag pieczarek pokrajanych w drobnÄ? kostkÄ? lub paseczki
2-3 ??y??ki oleju
1 posiekany zÄ?bek czosnku
1/2 szklanki posiekanej cebuli
1 ??y??eczka soli
1/2 szklanki zielonego groszku z puszki (dowolnie)
Olej rozgrzaÄ? na gorÄ?cej patelni na du??ym ogniu, dodaÄ? cebulÄ? i czosnek, sma??yÄ? mieszajÄ?c na z??oty kolor oko??o 2 min. WsypaÄ? pieczarki, mieszajÄ?c sma??yÄ? 2 min, zmniejszyÄ? p??omie??, dodaÄ? ry??, posoliÄ?, wymieszaÄ?, sma??yÄ? na ma??ym ogniu 3 minuty, nie mieszaÄ?, dodaÄ? groszek, ostro??nie wymieszaÄ?. PodawaÄ? natychmiast. Proporcje: dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design