Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PASTA Z PAPRYKI Z POMIDORAMI

20 dag strÄ?k??w czerwonej papryki
5 dag koncentratu pomidorowego
1 ??y??ka
oleju sojowego lub s??onecznikowego
s??l
PaprykÄ? umyÄ? i skrajaÄ? szypu??ki. Ka??dy strÄ?k przekrajaÄ? na p????, usunÄ?Ä? nasiona. Oczyszczone strÄ?ki w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody i utrzymywaÄ? w stanie wrzenia przez ok. 10 min. OdcedziÄ?. Gdy papryka przestygnie, zdjÄ?Ä? z niej sk??rkÄ?. Oczyszczone strÄ?ki przetrzeÄ? przez sito, wymieszaÄ? z koncentratem pomidorowym i olejem, przyprawiÄ? solÄ?. WykorzystywaÄ? bezpo??rednio po przyrzÄ?dzeniu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design