Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PASTA Z PAPRYKI Z CEBULÄ?

20 dag strÄ?k??w czerwonej papryki
15 dag cebuli
1 ??y??ka oleju sojowego lub s??onecznikowego
1 zÄ?bek czosnku
s??l
StrÄ?ki papryki umyÄ? i skrajaÄ? szypu??ki. Ka??dy strÄ?k przekrajaÄ? na p????, usunÄ?Ä? nasiona. Oczyszczone strÄ?ki w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody i ugotowaÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w czÄ?stki, w??o??yÄ? do gotujÄ?cej papryki. MiÄ?kkie warzywa odcedziÄ?. StrÄ?ki papryki obraÄ? ze sk??rki, a nastÄ?pnie wraz z cebulÄ? zmiksowaÄ? lub przetrzeÄ? przez sito. Czosnek przecisnÄ?Ä? przez specjalnÄ? praskÄ?, po??Ä?czyÄ? z przecierem, dodajÄ?c olej. WymieszaÄ?, przyprawiÄ? odrobinÄ? soli.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design