20 dag strÄ?k??w czerwonej papryki
15 dag cebuli
1 ??y??ka oleju sojowego lub s??onecznikowego
1 zÄ?bek czosnku
s??l |
StrÄ?ki papryki umyÄ? i skrajaÄ? szypu??ki. Ka??dy strÄ?k przekrajaÄ? na p????, usunÄ?Ä? nasiona. Oczyszczone strÄ?ki w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody i ugotowaÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w czÄ?stki, w??o??yÄ? do gotujÄ?cej papryki. MiÄ?kkie warzywa odcedziÄ?. StrÄ?ki papryki obraÄ? ze sk??rki, a nastÄ?pnie wraz z cebulÄ? zmiksowaÄ? lub przetrzeÄ? przez sito. Czosnek przecisnÄ?Ä? przez specjalnÄ? praskÄ?, po??Ä?czyÄ? z przecierem, dodajÄ?c olej. WymieszaÄ?, przyprawiÄ? odrobinÄ? soli.
|