Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PASTA Z PAPRYKI Z SELEREM

15 dag strÄ?k??w papryki
15 dag selera bulwiastego
5 dag cebuli
1 ??y??ka oleju sojowego lub s??onecznikowego
s??l
PaprykÄ? i seler umyÄ?. Seler obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej, lekko osolonej wody i gotowaÄ?. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, dodaÄ? do gotujÄ?cego siÄ? selera. PaprykÄ? przekrajaÄ? na p????, oczy??ciÄ? z nasion, odrzuciÄ? szypu??kÄ? wraz z nasadÄ?. Oczyszczone strÄ?ki ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci razem z selerem i cebulÄ?. Gdy warzywa sÄ? miÄ?kkie, odcedziÄ?. Z papryki zdjÄ?Ä? sk??rkÄ?. Ugotowane warzywa przetrzeÄ? przez sito, wymieszaÄ? z olejem i lekko przyprawiÄ? solÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design