Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PASTA Z MORTADELI

10 dag mortadeli
10 dag (3 sztuki) bia??ek jaj
3 ??y??ki szczypiorku
3 ??y??eczki ??mietanki (12%)
s??l
ocet
Bia??ka wlaÄ? do rondla z wrzÄ?cÄ?, osolonÄ? wodÄ? z dodatkiem 1/ 2 ??y??ki octu. GotowaÄ? pod przykryciem przez 2 min. OdcedziÄ?, drobniutko posiekaÄ?. MortadelÄ? obraÄ? ze sk??rki, rozetrzeÄ? widelcem, wymieszaÄ? z bia??kiem, szczypiorkiem i ??mietankÄ?. SprawdziÄ? smak, ewentualnie przyprawiÄ? odrobinÄ? soli.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design