50 dag filet??w z ryby morskiej
sok cytrynowy
olej do sma??enia
pieprz
s??l
Ciasto:
20 dag mÄ?ki
jajko
p???? szklanki piwa
??y??eczka oleju
s??l |
Z mÄ?ki, ??????tka, piwa i oleju sporzÄ?dziÄ? ciasto. OsoliÄ?, wymieszaÄ? z ubitÄ? na sztywno pianÄ? z bia??ka; przyrzÄ?dzone ciasto musi mieÄ? gÄ?sto??Ä? ??mietany. Filety osoliÄ?, posypaÄ? pieprzem, do??Ä? obficie skropiÄ? sokiem cytrynowym, pokrajaÄ? na mniejsze kawa??ki. Ka??dy kawa??ek zanurzaÄ? w cie??cie i k??a??Ä? na rozgrzany olej. Sma??yÄ? ok. 5 min. Usma??one ryby bÄ?dÄ? przypomina??y pÄ?czki. PodawaÄ? na gorÄ?co z zielonÄ? sa??atÄ?.
|