Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pieczony ??oso??

Kuchnia izraelska
1/2 kg ??ososia
2 ??y??ka mas??a ,
1 ??y??eczka soli
1 cebula pokrajana w plasterki
1 listek laurowy
1/2 litra ??mietany (18 proc.)
1. RybÄ? oskrobaÄ?, pokrajaÄ? na 2-3 dzwonka. 2. W ??aroodpornym naczyniu roztopiÄ? mas??o, w??o??yÄ? rybÄ?, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem. CebulÄ? u??o??yÄ? wok???? ryby, potrawÄ? posypaÄ? pokruszonym listkiem laurowym. Piec w ??rednio nagrzanym piekarniku (190 C) przez 15 min. 3. RybÄ? polaÄ? ??mietanÄ? i piec dalej przez 15-20 min., czÄ?sto podlewajÄ?c wytworzonym sosem. Gdy o??ci dajÄ? siÄ? ??atwo wyjÄ?c - potrawa jest gotowa. 4. PodawaÄ? z ziemniakami z wody lub frytkami. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design