Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SERNIK PULCHNY

75 dag sera,
40 dag cukru,
7 jaj,
10 dag mas??a,
1 1/2 dag dro??d??y,
10 dag migda????w,
10 dag rodzynk??w.
Ser zmielony przez maszynkÄ? utrzeÄ? z cukrem, mieszajÄ?c dodawaÄ? po jednym ??????tku i jedno ca??e jajo. WymieszaÄ? z masÄ? rozrobione dro??d??e, na ko??cu dodaÄ? pianÄ? z bia??ek, rodzynki, pokrajane migda??y i wymieszaÄ?. W??o??yÄ? do wysmarowanej t??uszczem i wysypanej tartÄ? bu??kÄ? formy. Piec oko??o 40-50 minut.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design