Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Karp duszony w kurzym t??uszczu

Kuchnia chi??ska
1-1 i 1/2 kg sprawionego karpia
1/4 szklanki stopionego kurzego t??uszczu
maty kawa??ek korzenia imbiru posiekany lub
1/2 ??y??eczki imbiru w proszku
1 roztarty zÄ?bek czosnku
1 dymka pokrajana na kawa??ki
1 ??y??eczka soli
1 /4 ??y??eczki chili
1 ??y??ka sosu sojowego lub 1 i 1/2 ??y??eczki
przyprawy maggi i 1 i 1/2 ??y??eczki wody
2 szklanki roso??u lub gotowanej wody
1 ??y??ka cukru
zielona pietruszka
plasterki cytryny )dowolnie)
1 RybÄ? pokrajaÄ? w dzwonka, posoliÄ?. 2. RozgrzaÄ? t??uszcz na du??ej patelni, dodaÄ? czosnek, imbir, chili, sos sojowy Iub maggi z wodÄ?, dymkÄ? i cukier, zagotowaÄ?. 3. W??o??yÄ? rybÄ? na patelniÄ?, dusiÄ? do zrumienienia, dolaÄ? gorÄ?cy ros???? lub wodÄ?, i na ma??ym ogniu dusiÄ? pod przykrycie, m przez 10 min. 4. Prze??o??yÄ? rybÄ? na gorÄ?cy p????misek, przybraÄ? zielonÄ? pietruszka i plasterkami cytryny. 5 PodawaÄ? z ry??em ugotowanym na sypko lub z bu??eczkami na parze MAN TOU - Proporcje dla 4--6 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design