Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pikantna ryba pieczona

Kuchnia indonezyjska
1 ??y??eczka soli
1/4 ??y??eczki pieprzu
1 roztarty zÄ?bek czosnku
1 kg filet??w z halibuta

Sos :
6 ??y??ek stopionego mas??a
2 ??y??ki soku z cytryny
2 ??y??ki sosu sojowego lub 1 ??y??ka przyprawy
maggi z 1 ??y??kÄ? wody
szczypta chili
1. MasÄ? z roztartego czosnku, soli, pieprzu - natrzeÄ? rybÄ?. 2. RybÄ? w??o??yÄ? do wysmarowanego ??aroodpornego naczynia lub brytfanny i piec przez 10 min. w piekarniku rozgrzanym do 190"C. 3. Dok??adnie wymieszaÄ? sk??adniki sosu. 4. Po 10 min. pieczenia, polaÄ? rybÄ? 1/3 sosu, piec dalej przez 25-30 min., polewajÄ?c sosem wytworzonym podczas pieczenia, ostro??nie obr??ciÄ? rybÄ? na drugÄ? stronÄ?. 5. PodgrzaÄ? resztÄ? sosu. 6. Wy??o??yÄ? rybÄ? na gorÄ?cy p????misek, polaÄ? sosem. 7. PodawaÄ? z ry??em ugotowanym na sypko i zielonÄ? sa??atÄ?. Proporcje dla 4-5 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design