Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ryba z pieczarkami

Kuchnia indonezyjska
1/2 kg filet??w z ryby, pokrajanych w 3 cm kawa??ki
2-3 ??y??ki oleju jadalnego
1 ??rednia cebula drobno posiekana
40 dkg pieczarek pokrajanych w plasterki
1 ??y??ka sosu sojowego lub 1 ??y??eczka
przyprawy maggi i 2 ??y??ki wody
s??l i pieprz do smaku
1 ??y??ka wytrawnego bia??ego wina lub wody
posiekana zielona pietruszka
1. CebulÄ? sma??yÄ? na patelni z rozgrzanym olejem przez 2 min. 2. DodaÄ? pieczarki, sos sojowy lub maggi z wodÄ?, s??l, pieprz, wino i rybÄ?. 3. Ostro??nie wymieszaÄ?, sma??yÄ? przez 10-15 min. na ??rednim ogniu, kilkakrotnie mieszajÄ?c. 4. RybÄ? podawaÄ? przybranÄ? zielonÄ? pietruszkÄ? z ry??em lub ziemniakami z wody i sa??atkÄ? Proporcje dla 4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design