Kuchnia indonezyjska
1/2 kg filet??w z ryby, pokrajanych w 3 cm kawa??ki
2-3 ??y??ki oleju jadalnego
1 ??rednia cebula drobno posiekana
40 dkg pieczarek pokrajanych w plasterki
1 ??y??ka sosu sojowego lub 1 ??y??eczka
przyprawy maggi i 2 ??y??ki wody
s??l i pieprz do smaku
1 ??y??ka wytrawnego bia??ego wina lub wody
posiekana zielona pietruszka |
1. CebulÄ? sma??yÄ? na patelni z rozgrzanym olejem przez 2 min.
2. DodaÄ? pieczarki, sos sojowy lub maggi z wodÄ?, s??l, pieprz, wino i rybÄ?.
3. Ostro??nie wymieszaÄ?, sma??yÄ? przez 10-15 min. na ??rednim ogniu, kilkakrotnie mieszajÄ?c.
4. RybÄ? podawaÄ? przybranÄ? zielonÄ? pietruszkÄ? z ry??em lub ziemniakami z wody i sa??atkÄ? Proporcje dla 4 os??b
|