Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ryba z zielonÄ? fasolka

Kuchnia singapurska
4 filety z makreli lub halibuta
1 ??y??eczka kurkumy (dowolnie)
3 cm posiekany kawa??ek korzenia lub
1 ??y??eczka imbiru w proszku
1I2 ??y??eczki chili
5 posiekanych cebul
4 ??y??ki mas??a
1/4 kg ??wie??ej lub mro??onej zielonej fasolki
2 szklanki wody
3 ??y??ki noku cytrynowego lub 1 ??y??eczka octu (6 proc.)
2 ??y??ki powide?? ??liwkowych
2 ??y??eczki soli
1. UtrzeÄ? na pastÄ? kurkumÄ?, imbir, chili i cebulÄ?, 2. W rondlu z rozgrzanym mas??em sma??yÄ? pastÄ? na ma??ym ogniu przez 5 min. 3. DodaÄ? fasolkÄ?, sma??yÄ? dalej przez 3 min. 4. WlaÄ? wodÄ?, dodaÄ? powid??a, sok cytrynowy, wszystko wymieszaÄ? z fasolkÄ? gotowaÄ? pod przykryciem na ??rednim ogniu przez 5 min. 5. W??o??yÄ? rybÄ?, doprawiÄ? solÄ?, gotowaÄ? na ma??ym ogniu przez 20 min. 6. RybÄ? podawaÄ? z ry??em ugotowanym na sypko z sa??atkÄ? z pomidor??w lub sur??wkÄ?. Proporcje dla 4-6 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design