Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ryba w sosie serowym

Kuchnia Jamajki
1/2 kg filet??w z dorsza lub halibuta
2 ??y??ki soku z cytryny (dowolnie)
1 I2 ??y??eczki soli
1 /4 ??y??eczki pieprzu
4 ??y??ki mas??a
1 ??y??ka mÄ?ki
1 szklanka mleka
1/2 szklanki utartego sera cheddar
1. RybÄ? w??o??yÄ? do ??aroodpornego naczynia. 2, PokropiÄ? sokiem z cytryny, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem. 3. W ma??ym rondlu rozgrzaÄ? 2 ??y??ki ?mas??a, dodaÄ? mÄ?kÄ?, dok??adnie zamieszaÄ?, stopniowo wlewaÄ? mleko, stale mieszajÄ?c, gotowaÄ? do zgÄ?stnienia. 4. RybÄ? polaÄ? sosem i posypaÄ? serem i grudkami z pozosta??ego mas??a. 5. WstawiÄ? do nagrzanego piekarnika (190°C) i piec przez 25-30 min. 6. PodawaÄ? z zielonÄ? sa??atÄ? w sosie winegret i frytkami lub ze ??wie??ym bia??ym pieczywem. Proporcje dla 3-4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design