Kuchnia brazylijska
1/2 kg ugotowanego, rozdrobnionego dorsza
2 ugotowane ziemniaki, grubo posiekane 1 ??y??ka oleju jadalnego
3 jaja roztrzepane
1 szklanka mleka
1/4 ??y??eczki pieprzu
1 ??y??eczka soli
1/4 szklanki posiekanej cebuli
2 ??y??ki utartego selera
1 szklanka maki
olej do g??Ä?bokiego sma??enie
sos pomidorowy lub ketchup |
1. Dok??adnie wymieszaÄ? wszystkie sk??adniki opr??cz sosu pomidorowego.
2. Na mocno rozgrzany olej k??a??Ä? ??y??kÄ? masÄ? rybnÄ?, sma??yÄ? na z??oty kolor z obu stron przez 3-4 min.
3. OsÄ?czyÄ? z oleju.
4: PodawaÄ? z gorÄ?cym sosem pomidorowym lub ketchupem o temperaturze pokojowej i frytkami. Proporcje dla 4-6 os??b
|