Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Krokiety z dorsza

Kuchnia brazylijska
1/2 kg ugotowanego, rozdrobnionego dorsza
2 ugotowane ziemniaki, grubo posiekane 1 ??y??ka oleju jadalnego
3 jaja roztrzepane
1 szklanka mleka
1/4 ??y??eczki pieprzu
1 ??y??eczka soli
1/4 szklanki posiekanej cebuli
2 ??y??ki utartego selera
1 szklanka maki
olej do g??Ä?bokiego sma??enie
sos pomidorowy lub ketchup
1. Dok??adnie wymieszaÄ? wszystkie sk??adniki opr??cz sosu pomidorowego. 2. Na mocno rozgrzany olej k??a??Ä? ??y??kÄ? masÄ? rybnÄ?, sma??yÄ? na z??oty kolor z obu stron przez 3-4 min. 3. OsÄ?czyÄ? z oleju. 4: PodawaÄ? z gorÄ?cym sosem pomidorowym lub ketchupem o temperaturze pokojowej i frytkami. Proporcje dla 4-6 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design