Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
?šledzie na sa??atce z jab??ek

3 ??ledzie pocztowe
25 dkg jab??ek (Anton??wek lub Renet )
20dkg ??mietany gÄ?stej chrzan
trochÄ? cukru
chrzan

Przybranie

p????krÄ???ki pomidor??w lub marchwi
krÄ???ki pora przyciÄ?te listki sa??aty lub kapusty
?šledzie op??ukaÄ?, wyjÄ?Ä? mleczko, odciÄ?Ä? g??owÄ? i ogon, wymoczyÄ?. Po kilku godzinach ??ledzie wyjÄ?Ä? z wody, obraÄ? ze sk??ry, przepo??owiÄ?, starannie wybraÄ? o??ci, z??o??yÄ? z powrotem w ca??o??Ä?, ka??dego ??ledzia przekrajaÄ? sko??nie na 2 czÄ???ci. Jab??ka op??ukaÄ?, obraÄ?, zetrzeÄ? na tarce o du??ych okach, dodaÄ? chrzan, ??mietanÄ? i cukier do smaku, wymieszaÄ?. Cztery boki prostokÄ?tnej szklanej salaterki ob??o??yÄ? rÄ?bkami wzd??u?? przeciÄ?tych listk??w sa??aty lub rÄ?bkiem odciÄ?tym z listka w??oskiej kapusty; sa??atÄ? wy??o??yÄ? na salaterce, wyr??wnaÄ?, na wierzchu u??o??yÄ? ??ledzie pokrajane w sko??ne kawa??ki. Ka??dy kawa??ek ??ledzia przybraÄ? krÄ???kiem pomidora lub marchwi i zielonkawych por??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design