Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PLACEK KRUCHY Z PIANKÄ?

Ciasto: 15 dag mÄ?ki
10 dag mas??a
5 dag cukru mÄ?czki
1 ??????tko surowe
20 dag marmolady

Pianka:
3 bia??ka
12 dag cukru kryszta??u
2 dag cukru do posypania
SporzÄ?dziÄ? ciasto: mas??o z MÄ?kÄ? posiekaÄ?, wymieszaÄ? z cukrem, dodaÄ? ??????tka, zagnie??Ä? ciasto, a gdy wszystkie sk??adniki po??Ä?czÄ? siÄ?, ciasto wynie??Ä? w ch??odne miejsce. SkrzepniÄ?tym ciastem wy??o??yÄ? dno tortownicy i ciasto upiec na bardzo jasny, z??oty kolor. Upieczony placek posmarowaÄ? marmoladÄ?. UbijaÄ? pianÄ?, do na p???? ubitej piany dosypywaÄ? po trochu cukier, ciÄ?gle ubijajÄ?c. Gdy wszystek cukier w??o??ony, przerwaÄ? ubijanie, pianÄ? wy??o??yÄ? na placek, posypaÄ? cukrem kryszta??em, wstawiÄ? do piekarnika do zapieczenia. Gdy pianka obeschnie i lekko zrumieni siÄ?, placek wyjÄ?Ä?. PodawaÄ? w tym samym dniu, najlepiej dop??ki ciep??y.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design