Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Dorsz lub karp po grecku

1,5 kg oczyszczonej ryby 1/2 listka bobkowego
5 dkg oleju
s??l
15 dkg selera
pieprz
10 dkg marchwi
cukier
10 dkg pietruszki
2 dkg musztardy
2 cebule
ocet do smaku
6 dkg gÄ?stych powide?? pomidorowych
RybÄ? sprawiÄ?, odfiletowaÄ? ze sk??rÄ?; wyporcjowaÄ? w poprzek na kawa??ki szeroko??ci 4 cm, posoliÄ?. RozgrzaÄ? olej, filety usma??yÄ? z obu stron, u??o??yÄ? na p????misku jeden kawa??ek ko??o drugiego. Wszystkie warzywa oczy??ciÄ?, pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ?. Warzywa w??o??yÄ? na gorÄ?cy olej pozosta??y ze sma??enia ryb, podsma??yÄ?, dodaÄ? s??l i przyprawy, skropiÄ? wodÄ? i udusiÄ? do miÄ?kko??ci: Do ugotowanych warzyw dodaÄ? przecier z pomidor??w, przyprawy, ocet i cukier do smaku. Warzywa powinny tylko lekko podp??ywaÄ? sosem. Warzywami ob??o??yÄ? porcje usma??onej ryby, ostudziÄ?. RybÄ? po grecku mo??na podawaÄ? na gorÄ?co lub na zimno.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design