Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pulpety z dorsza na sa??atce majonezowej

Masa rybna:
ga??ka muszkato??owa
60 dkg dorsza patroszonego (bez g??owy)
mleko do namoczenia
4 dkg bu??ki pszennej
12 dkg ugotowanych ziemniak??w
3,dkg cebuli
3,dkg t??uszczu
1 ??y??eczka manny
1/2 jaja
s??l
pieprz
imbir

Wywar

20 dkg w??oszczyzny
5 dkg cebuli
ziele angielskie
li??Ä? bobkowy
s??l
pieprz
krÄ?gos??up i o??ci z ryby

Wyko??czenie

1/2 porcji sa??atki majonezowej
listki sa??aty zielonej
2 jaja ugotowane na twardo
Dorsza oczy??ciÄ?, zdjÄ?Ä? filety, z filet??w zdjÄ?Ä? sk??rÄ?. Bu??kÄ? namoczyÄ? w mleku, odcisnÄ?Ä?. Ziemniaki obraÄ?, ugotowaÄ?. CebulÄ? udusiÄ? z t??uszczem, nie rumieniÄ?c. ZemleÄ? miÄ?so wraz z bu??kÄ?, ziemniakami i cebulÄ? uduszonÄ?, masÄ? wymieszaÄ? z jajem i surowÄ? mannÄ? i doprawiÄ? do smaku UgotowaÄ? wywar z warzyw, przypraw, cebuli, o??ci, odcedziÄ?, posoliÄ?. Z masy ukszta??towaÄ? 10 okrÄ?g??ych kul, k??a??Ä? je na wrzÄ?cy wywar, powoli ugotowaÄ? na brzegu p??yty. SporzÄ?dziÄ? sa??atkÄ? majonezowÄ?), czÄ???Ä? sosu od??o??yÄ? przed wymieszaniem sa??atki. U??o??yÄ? na p????misku porcje sa??atki (na li??ciach zielonej sa??aty),na wierzchu po??o??yÄ? porcje pulpet??w i oblaÄ? sosem; ka??dÄ? porcjÄ? mo??na oblaÄ? stygnÄ?cÄ? galaretÄ? i przybraÄ? sezonowymi dodatkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design