Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sma??one ??ledzie

8 ??wie??ych ??ledzi
8 dag ??wie??ej s??oniny
3 ??y??ki mÄ?ki
3 ??y??ki tartej bu??ki
kieliszek octu winnego
??y??ka musztardy
s??l
?šledzie obraÄ? i wypatroszyÄ?, usunÄ?Ä? o??ci. SkropiÄ? octem, odrobinÄ? posoliÄ? i po obu stronach posmarowaÄ? cienko musztardÄ?. ObtoczyÄ? w mÄ?ce, potem w tartej bu??ce. PokrajanÄ? w kostkÄ? s??oninÄ? przesma??yÄ?, oddzieliÄ? skwarki, a na t??uszczu usma??yÄ? ??ledzie z obu stron. U??o??yÄ? na p????misku, posypaÄ? skwarkami i podawaÄ? z pur??e ziemniaczanym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design