8 ??wie??ych ??ledzi
8 dag ??wie??ej s??oniny
3 ??y??ki mÄ?ki
3 ??y??ki tartej bu??ki
kieliszek octu winnego
??y??ka musztardy
s??l |
?šledzie obraÄ? i wypatroszyÄ?, usunÄ?Ä? o??ci. SkropiÄ? octem, odrobinÄ? posoliÄ? i po obu stronach posmarowaÄ? cienko musztardÄ?. ObtoczyÄ? w mÄ?ce, potem w tartej bu??ce. PokrajanÄ? w kostkÄ? s??oninÄ? przesma??yÄ?, oddzieliÄ? skwarki, a na t??uszczu usma??yÄ? ??ledzie z obu stron. U??o??yÄ? na p????misku, posypaÄ? skwarkami i podawaÄ? z pur??e ziemniaczanym.
|