Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Dorsz duszony w czerwonym winie

ok.1 kg ??wie??ego dorsza
p???? selera ??redniej wielko??ci
du??a cebula
3/4szklanki czerwonego wina
??y??ka mas??a
??y??eczka przyprawy curry lub ostrej papryki
s??l
Dorsze sfiletowaÄ? i podzieliÄ? na porcje. Naczynie ogniotrwa??e wysmarowaÄ? mas??em, u??o??yÄ? czÄ???Ä? filet??w, przesypujÄ?c je solÄ? i curry lub paprykÄ?. CebulÄ? posiekaÄ?, seler zetrzeÄ? na tarce jarzynowej. Na warstwie filet??w u??o??yÄ? warstwÄ? warzyw i przykryÄ? kolejnÄ? warstwÄ? filet??w posypanych przyprawami. Na wierzchu u??o??yÄ? kawa??eczki mas??a. Naczynie przykryÄ? i dusiÄ? na ma??ym ogniu ok. 30 min. PodawaÄ? z pieczywem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design