Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ziemniaki duszone ze ??ledziem

70 dag ziemniak??w
2 jajka
25 dag ??wie??ych ??ledzi
1 cebula
4-5 ??y??ek oleju
p???? szklanki mleka
??y??ka mÄ?ki
s??l
Obrane ziemniaki, umyÄ?, pokrajaÄ? na cienkie talarki i prze??o??yÄ? do rondla lub naczynia ogniotrwa??ego wysmarowanego t??uszczem. Na warstwie ziemniak??w u??o??yÄ? filety ze ??wie??ych ??ledzi, posypaÄ? drobno posiekanÄ? cebulÄ?, podlaÄ? trochÄ? wody (ok. po??owy szklanki), wlaÄ? olej. Naczynie postawiÄ? na p??ytce azbestowej na niewielkim ogniu i dusiÄ? potrawÄ? pod przykryciem, a?? ziemniaki zmiÄ?knÄ?. Wtedy roztrzepaÄ? jajka, dodajÄ?c mleko i mÄ?kÄ?, zalaÄ? potrawÄ? i wstawiÄ? naczynie do rozgrzanego piekarnika na 10-15 min. PodawaÄ? od razu z sur??wkami lub zielonÄ? sa??atÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design