4 jajka
10 dag wÄ?dzonego lub gotowanego dorsza
1 ??y??ka majonezu
1 ??y??ka ??mietany
s??l pieprz
natka pietruszki
8 ma??ych kromek bu??ki (bagietki)
2 marynowane ??liwki |
Jajka ugotowaÄ? na twardo. Kromki bu??ki przyrumieniÄ? w tosterze. Jajka - po ostudzeniu w zimnej wodzie - przepo??owiÄ? wzd??u?? i wyjÄ?Ä? ??????tka. RybÄ? drobno posiekaÄ? razem z ??????tkami, dodaÄ? ??mietanÄ?, majonez, pieprz oraz s??l do smaku i wymieszaÄ?. Bia??ka ??ciÄ?Ä? odrobinÄ?, ??eby dobrze le??a??y, u??o??yÄ? na grzance, otwory po ??????tkach wype??niÄ? przygotowanÄ? masÄ?. PrzybraÄ? ga??Ä?zkami zielonej pietruszki i kawa??eczkiem marynowanej ??liwki.
|