15 dag gotowanej
sma??onej lub pieczonej ryby
2 ziemniaki
2 marchwie
1 pietruszka
ma??y seler
Ä?wiartka bia??ej kapusty
kwaszony og??rek
burak Ä?wik??owy
p???? szklanki drobnej bia??ej fasoli
1/3 szklanki oleju
3 ??y??ki octu winnego
cukier
s??l |
Marchew, pietruszkÄ?, seler, ziemniaki, buraczek i fasolÄ? ugotowaÄ?. KapustÄ? drobno poszatkowaÄ?, posypaÄ? solÄ?, wybiÄ? t??uczkiem, skropiÄ? 2 ??y??kami octu winnego i postawiÄ? w ch??odnym miejscu na 30 min. Ugotowane warzywa obraÄ? i pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, w ten sam spos??b rozdrobniÄ? rybÄ? i obrany kwaszony og??rek. Wszystkie sk??adniki wymieszaÄ?. Z oleju, odrobiny cukru i soli sporzÄ?dziÄ? sos, polaÄ? nim przygotowanÄ? sa??atkÄ?, przybraÄ? marynowanymi grzybkami, talarkami jajek na twardo i posiekanÄ? zieleninÄ?.
|