2 du??e liny (ponad 70 dag ka??dy)
2-3 ??y??ki oleju
1 marchew
1 pietruszka
kawa??ek selera
2-3 pÄ?dy macierzanki
10 listk??w sza??wii lekarskiej
s??l
pieprz |
Liny oczy??ciÄ?, usunÄ?Ä? ??by oraz wnÄ?trzno??ci i op??ukaÄ?. WewnÄ?trz i zewnÄ?trz nasmarowaÄ? gorÄ?cym olejem; do wnÄ?trza w??o??yÄ? obranÄ? i przekrajanÄ? na p???? marchew i pietruszkÄ? oraz kawa??ek selera i op??ukane zio??a. PowierzchniÄ? posypaÄ? solÄ? i pieprzem. Tak przygotowane liny u??o??yÄ? na ruszcie (mo??na tak??e nad ogniskiem) i piec ok. 25 min w niezbyt wysokiej temperaturze.
|