Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ryby po wÄ?dkarsku z jab??kami

1 kg drobnych ryb s??odkowodnych
6 ziemniak??w
2 ??y??ki margaryny
4 kwa??ne jab??ka
s??l
Ryby oczy??ciÄ?, usunÄ?Ä? wnÄ?trzno??ci i op??ukaÄ?. U??o??yÄ? na dnie emaliowanego garnka lub kocio??ka, na nich u??o??yÄ? Ä?wiartki jab??ek. ZalaÄ? wodÄ? (1,5 I), gotowaÄ? na niewielkim ogniu ok. 25 min, osoliÄ?. Ostro??nie zlaÄ? ros????, a ryby i jab??ka chwilÄ? przesma??yÄ?, dodajÄ?c margarynÄ?. Osobno podaÄ? ziemniaki, pieczone w ognisku lub w piekarniku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design