Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ryba pieczona w glinie

Kilka ??wie??o z??owionych ryb s??odkowodnych (okonie, szczupaki)
olej
s??l
li??cie klonowe
Oczyszczone z wnÄ?trzno??ci i oskrobane ryby op??ukaÄ?, natrzeÄ? wewnÄ?trz solÄ?, posmarowaÄ? oliwÄ?, zawinÄ?Ä? w li??cie klonu i w kawa??ek czystego p????tna lub gazy namoczonej w oleju. ObwiÄ?zaÄ? sznurkiem lub grubszÄ? nitkÄ?, oblepiÄ? glinÄ? i w??o??yÄ? w gorÄ?cy popi???? ogniska lub w ??arzÄ?cy siÄ? wÄ?giel drzewny. Kilka razy ostro??nie obr??ciÄ?. Gdy glina zacznie pÄ?kaÄ?, ryba bÄ?dzie upieczona.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design