Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ryba pieczona w glinianym garnku

1 kg ryb s??odkowodnych
10 m??odych ziemniak??w
3 ??y??ki oleju
10 dag wÄ?dzonej s??oniny
kilka marchwi
3 cebule
szklanka m??odego
zielonego groszku
5-10 sztuk ??wie??ych grzyb??w
koper
natka pietruszki
trochÄ? kminku lub kilka jag??d ja??owca
s??l
WykopaÄ? do??Ä? g??Ä?boki d???? i rozpaliÄ? w nim ognisko. Gdy siÄ? wypali i utworzy siÄ? popi????, przygotowaÄ? gliniany garnek z pokrywÄ?. Na jego dnie u??o??yÄ? s??oninÄ? w plastrach, na niej - warstwami sprawionÄ? op??ukanÄ? i pokrajanÄ? w niewielkie dzwonka rybÄ?, talarki obranych ziemniak??w, marchwi i cebuli, oczyszczone grzyby, groszek, przyprawy, olej i s??l. Garnek przykryÄ? szczelnie, oblepiÄ? glinÄ? i wstawiÄ? do gorÄ?cego popio??u, kt??rym obsypaÄ? go w ca??o??ci. Na wierzchu rozpaliÄ? ognisko. Po 1 godz. potrawa bÄ?dzie gotowa.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design