Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pier??g rybny

25 dag mÄ?ki ??ytniej
20 dag mÄ?ki pszennej
6 dag mas??a
80 dag filet??w ryby morskiej
20 dag s??oniny
2 ??rednie cebule
2 ??y??ki s??odkiej ??mietanki
??????tko
jajko
smalec
s??l
pieprz
SzklankÄ? wody wlaÄ? powoli do zmieszanych obu gatunk??w mÄ?ki, ciÄ?gle mieszajÄ?c. DodaÄ? stopione mas??o, trochÄ? soli i wyrobiÄ? ciasto. Rozwa??kowaÄ? je, z??o??yÄ? na p???? i odstawiÄ? na 30 min w ch??odne miejsce. W tym czasie przygotowaÄ? nadzienie. PokrajanÄ? w sporÄ? kostkÄ? s??oninÄ? przesma??yÄ? razem z cebulÄ? na patelni, po czym przepu??ciÄ? przez maszynkÄ?, dodajÄ?c filety rybne. MasÄ? wymieszaÄ? ze ??mietanÄ?, ??????tkiem, solÄ? i pieprzem. Ciasto jeszcze raz rozwa??kowaÄ?, nadajÄ?c mu formÄ? prostokÄ?ta. Na nim u??o??yÄ? wa??ek z farszu, brzegi ciasta zlepiÄ?. PosmarowaÄ? rozbe??tanym jajkiem. WstawiÄ? do ??rednio nagrzanego piekarnika, piec ok. 1,5 godz., czÄ?sto smarujÄ?c wierzch ciasta smalcem. Po upieczeniu pokrajaÄ? na plastry, polaÄ? stopionym mas??em i podawaÄ? na gorÄ?co.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design