Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Dorsz gotowany w mleku

1 kg ??wie??ych dorszy
2-3 szklanki mleka
4 cebule
??y??ka mas??a
10 ziaren pieprzu
2 listki laurowe
2 ga??Ä?zki ??wie??ej bazylii lub pietruszki
s??l
OczyszczonÄ? rybÄ? umyÄ?; sfiletowaÄ? i pokrajaÄ? na do??Ä? du??e porcje. W??o??yÄ? do garnka, zalaÄ? osolonÄ?, zimnÄ? wodÄ? i zagotowaÄ?. Zaraz po zagotowaniu odlaÄ? wodÄ?, jeszcze raz zalaÄ? zimnÄ?, ponownie zagotowaÄ? i natychmiast wodÄ? odlaÄ?. Po drugim zagotowaniu porcje ryby posypaÄ? posiekanÄ? cebulÄ?, t??uczonym listkiem laurowym i pieprzem. Jeszcze raz lekko posoliÄ?, zalaÄ? gorÄ?cym mlekiem i ugotowaÄ?. MiÄ?kkie kawa??ki ryby u??o??yÄ? na p????misku, polaÄ? topionym mas??em i posypaÄ? bardzo drobno posiekanÄ? bazyliÄ?. Gotowany w ten spos??b dorsz ma delikatny smak i dor??wnuje bardziej atrakcyjnym rybom.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design