Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Karp pieczony w mleku

2 kg karpia
2 ??y??ki mÄ?ki
szklanka mleka
mielony pieprz
s??l
Karpia (najlepiej du??Ä? sztukÄ?) oczy??ciÄ?, usunÄ?Ä? wnÄ?trzno??ci, op??ukaÄ?. NaciÄ?Ä? no??em grzbiet z obu stron w ok. 2-centymetrowych odstÄ?pach, trochÄ? osoliÄ?. Ca??Ä? rybÄ? obtoczyÄ? w mÄ?ce, prze??o??yÄ? do nat??uszczonej brytfanny, polaÄ? mlekiem wymieszanym z mielonym pieprzem i solÄ?. WstawiÄ? do nagrzanego piekarnika i piec przez 35-45 min. PodawaÄ? z sa??atkÄ? warzywnÄ? lub ziemniaczanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design