Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PstrÄ?g m??ynarzowej

1 kg pstrÄ?g??w
3 ??y??ki mÄ?ki owsianej
3 dag mas??a
2 szklanki mleka
sok lub kwasek cytrynowy
??y??ka posiekanej natki pietruszki
s??l
olej do sma??enia
Sprawione pstrÄ?gi wymoczyÄ? w mleku przez ok.1 godz., po czym odsÄ?czyÄ? na sicie, lekko osoliÄ?, obtoczyÄ? w owsianej mÄ?ce i usma??yÄ? w rozgrzanym oleju z dodatkiem mas??a. Przed podaniem skropiÄ? sokiem cytrynowym i posypaÄ? zieleninÄ?. PodawaÄ? z podsma??anymi ziemniakami i sa??atÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design