Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Karp w sosie chrzanowym

Du??y karp (ponad 1 kg)
szklanka ??mietany
jab??ko
3 ??y??ki utartego chrzanu
w??oszczyzna
??y??ka mas??a
s??l
??y??ka octu
sok cytrynowy
szczypta cukru
Z w??oszczyzny ugotowaÄ? wywar, zakwasiÄ? octem i w??o??yÄ? sprawionÄ? rybÄ?. Lekko osoliÄ? i gotowaÄ? ok. 20 min na ma??ym ogniu (najlepiej w foremce do gotowania ryb w ca??o??ci). Po ugotowaniu prze??o??yÄ? na p????misek i polaÄ? topionym mas??em. Przygotowanie sosu: Do ??mietany dodaÄ? utarty chrzan i jab??ko, przyprawiÄ? cukrem, sokiem cytrynowym i solÄ?. Sos podaÄ? osobno w sosjerce.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design