2 du??e okonie (po 35-40 dag)
2 gar??cie kopru w??oskiego
2-3 listki sza??wii
kilka ga??Ä?zek kopru
pieprz
s??l
kilka ??y??ek oleju |
Ryby oczy??ciÄ?, usunÄ?Ä? wnÄ?trzno??ci, op??ukaÄ?, natrzeÄ? zewnÄ?trz i wewnÄ?trz solÄ? z dodatkiem mielonego pieprzu. Koper w??oski i sza??wiÄ? drobno posiekaÄ? i nape??niÄ? wnÄ?trze okoni. PosmarowaÄ? obficie olejem, u??o??yÄ? na blasze i wstawiÄ? do piekarnika. Piec ok. 30 min, kilka razy smarujÄ?c olejem. Upieczone ryby wy??o??yÄ? na p????misek, przybraÄ? ga??Ä?zkami kopru i Ä?wiartkami pomidor??w. Jako dodatek - ziemniaki z wody.
|