Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Okonie w koprze

2 du??e okonie (po 35-40 dag)
2 gar??cie kopru w??oskiego
2-3 listki sza??wii
kilka ga??Ä?zek kopru
pieprz
s??l
kilka ??y??ek oleju
Ryby oczy??ciÄ?, usunÄ?Ä? wnÄ?trzno??ci, op??ukaÄ?, natrzeÄ? zewnÄ?trz i wewnÄ?trz solÄ? z dodatkiem mielonego pieprzu. Koper w??oski i sza??wiÄ? drobno posiekaÄ? i nape??niÄ? wnÄ?trze okoni. PosmarowaÄ? obficie olejem, u??o??yÄ? na blasze i wstawiÄ? do piekarnika. Piec ok. 30 min, kilka razy smarujÄ?c olejem. Upieczone ryby wy??o??yÄ? na p????misek, przybraÄ? ga??Ä?zkami kopru i Ä?wiartkami pomidor??w. Jako dodatek - ziemniaki z wody.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design