75 dag filet??w rybnych
5-7 dag s??oniny
2 cebule
??y??ka mÄ?ki
2 ??y??ki pasty pomidorowej
??y??ka s??odkiej sproszkowanej papryki
2 strÄ?ki papryki ??wie??ej
zÄ?bek czosnku
p???? ??y??eczki majeranku
szczypta kminku
kostka bulionowa
s??l
??y??ka octu
pieprz |
Filety pokrajaÄ? w du??Ä? kostkÄ?, posypaÄ? solÄ? i pieprzem. S??oninÄ? pokrajaÄ? drobniutko, stopiÄ?, dodaÄ? posiekane cebule i kr??tko przesma??yÄ?. StrÄ?ki papryki drobno pokrajaÄ?, do??o??yÄ? do cebuli ze s??oninÄ? razem z pastÄ? pomidorowÄ? i sproszkowanÄ? paprykÄ?. WlaÄ? 2 fili??anki gorÄ?cej wody i wrzuciÄ? kostkÄ? bulionowÄ?. Gdy ca??o??Ä? zagotuje siÄ?, dodaÄ? rybÄ? i resztÄ? przypraw (czosnek zmia??d??yÄ?), osoliÄ?. GotowaÄ? na bardzo ma??ym ogniu ok.15 min. PodawaÄ? z ry??em ugotowanym na sypko i zielonÄ? sa??atÄ?.
|