Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pudding z ryby

50 dag filet??w z ryby morskiej
20 dag gotowanej szynki lub kie??basy szynkowej
jajko
??y??ka winiaku
??y??ka kapar??w lub marynowanych nasion nasturcji
2 cebule
p??l szklanki s??odkiej ??mietanki
sok cytrynowy
3 ??y??ki tartej bu??ki
mielony pieprz
s??l
Filety przepu??ciÄ? przez maszynkÄ? razem z szynkÄ?, surowÄ? cebulÄ? i kaparami. Do masy dodaÄ? ??????tko, zwil??onÄ? ??mietankÄ? tartÄ? bu??kÄ?, s??l, pieprz i sok cytrynowy. Po wymieszaniu wlaÄ? winiak i dodaÄ? ubitÄ? na sztywno pianÄ? z bia??ka. Ostro??nie wymieszaÄ? i prze??o??yÄ? do formy budyniowej lub naczynia ogniotrwa??ego. WstawiÄ? do du??ego garnka z wrzÄ?cÄ? wodÄ? i gotowaÄ? 1 godz. PodawaÄ? z sosem pomidorowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design