50 dag filet??w z ryby morskiej
20 dag gotowanej szynki lub kie??basy szynkowej
jajko
??y??ka winiaku
??y??ka kapar??w lub marynowanych nasion nasturcji
2 cebule
p??l szklanki s??odkiej ??mietanki
sok cytrynowy
3 ??y??ki tartej bu??ki
mielony pieprz
s??l |
Filety przepu??ciÄ? przez maszynkÄ? razem z szynkÄ?, surowÄ? cebulÄ? i kaparami. Do masy dodaÄ? ??????tko, zwil??onÄ? ??mietankÄ? tartÄ? bu??kÄ?, s??l, pieprz i sok cytrynowy. Po wymieszaniu wlaÄ? winiak i dodaÄ? ubitÄ? na sztywno pianÄ? z bia??ka. Ostro??nie wymieszaÄ? i prze??o??yÄ? do formy budyniowej lub naczynia ogniotrwa??ego. WstawiÄ? do du??ego garnka z wrzÄ?cÄ? wodÄ? i gotowaÄ? 1 godz. PodawaÄ? z sosem pomidorowym.
|