Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Specja?? rybacki

30-40 dag gotowanego miÄ?sa (wo??owe lub wieprzowe)
1 kg ziemniak??w
3 du??e ??ledzie
3 kwaszone og??rki
25 dag marynowanych, czerwonych buraczk??w
2 cebule
2 ??y??ki t??uszczu (olej, margaryna)
pieprz
4 jajka
Ugotowane miÄ?so przepu??ciÄ? przez maszynkÄ?. Ziemniaki obraÄ?, ugotowaÄ? i sporzÄ?dziÄ? z nich pur??e. Po??owÄ? marynowanych buraczk??w i wymoczone przez 5 godz. ??ledzie posiekaÄ?, 2 og??rki obraÄ? i tak??e posiekaÄ? lub zetrzeÄ? na tarce do jarzyn. Cebule pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ? i przesma??yÄ? na ??y??ce oleju. Wszystkie te sk??adniki dodaÄ? do pur??e ziemniaczanego oraz mielonego miÄ?sa, dobrze wymieszaÄ?. DodaÄ? trochÄ? pieprzu, soli na og???? ju?? nie potrzeba. MasÄ? podgrzaÄ? w rondlu, ciÄ?gle mieszajÄ?c. Pozosta??e buraczki i kwaszony og??rek pokrajaÄ? w talarki. Na ka??dym talerzu u??o??yÄ? kopczyk przygotowanego specja??u, parÄ? krÄ???k??w buraczk??w i og??rk??w; obok po??o??yÄ? sadzone jajko.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design