Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
?šledzie w cie??cie

1 kg ??wie??ych ??ledzi
3--4 ??y??ki mÄ?ki
1 jajko
trochÄ? mleka
t??uszcz do g??Ä?bokiego sma??enia (olej + kilka ??y??ek smalcu)
?šledzie oczy??ciÄ?, odciÄ?Ä? g??owy, umyÄ?, usunÄ?Ä? o??ci i krÄ?gos??upy. PosoliÄ?. Z mÄ?ki, jajka i mleka sporzÄ?dziÄ? rzadkie ciasto nale??nikowe. Po????wki ??ledzi zanurzaÄ? w cie??cie i partiami przek??adaÄ? do wrzÄ?cego t??uszczu. Sma??yÄ? p??ty, a?? ??ledzie pokryjÄ? siÄ? ??????tÄ? pianÄ?. PodawaÄ? na gorÄ?co - z frytkami lub pieczywem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design