Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PstrÄ?gi z migda??ami

4 ??redniej wielko??ci pstrÄ?gi
10 dag migda????w (mogÄ? te?? byÄ? orzechy laskowe)
4-6 ??y??ek oleju
2 ??y??ki mas??a
??y??ka mÄ?ki
natka pietruszki
pieprz
s??l
cytryna lub sok cytrynowy
PstrÄ?gi oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, natrzeÄ? wewnÄ?trz solÄ? i pieprzem, obtoczyÄ? w mÄ?ce. Olej rozgrzaÄ? na patelni i sma??yÄ? ryby, a?? uzyskajÄ? ciemnoz??oty kolor. Sparzone i obrane ze sk??rki orzechy albo migda??y posiekaÄ? i przyrumieniÄ? w t??uszczu ze sma??onych ryb, po czym dodaÄ? mas??o, sok z cytryny, rozmieszaÄ? i polaÄ? ryby na p????misku. UdekorowaÄ? plasterkami cytryny i natkÄ? pietruszki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design