4 ??redniej wielko??ci pstrÄ?gi
10 dag migda????w (mogÄ? te?? byÄ? orzechy laskowe)
4-6 ??y??ek oleju
2 ??y??ki mas??a
??y??ka mÄ?ki
natka pietruszki
pieprz
s??l
cytryna lub sok cytrynowy |
PstrÄ?gi oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, natrzeÄ? wewnÄ?trz solÄ? i pieprzem, obtoczyÄ? w mÄ?ce. Olej rozgrzaÄ? na patelni i sma??yÄ? ryby, a?? uzyskajÄ? ciemnoz??oty kolor. Sparzone i obrane ze sk??rki orzechy albo migda??y posiekaÄ? i przyrumieniÄ? w t??uszczu ze sma??onych ryb, po czym dodaÄ? mas??o, sok z cytryny, rozmieszaÄ? i polaÄ? ryby na p????misku. UdekorowaÄ? plasterkami cytryny i natkÄ? pietruszki.
|