1 kg lina
75 dag kwaszonej kapusty
20 dag w??oszczyzn
??rednia cebula
??y??ka mas??a lub margaryny
2 suszone grzybki
3/4 szklanki ??mietany
li??cie laurowe
ziele angielskie
s??l |
Lina sprawiÄ?, ??ciÄ?gnÄ?Ä? sk??rÄ?, sfiletowaÄ?, pokrajaÄ? na porcje i posoliÄ?. KapustÄ? zalaÄ? wodÄ?, dodaÄ? utarte na tarce warzywa, li??cie laurowe ziele i umyte grzyby. GotowaÄ?, a gdy zmiÄ?knie, dodaÄ? zasma??kÄ? z mas??a i mÄ?ki z podsma??onÄ? cebulÄ? oraz przygotowanÄ? uprzednio rybÄ?. DusiÄ? razem jeszcze ok. 20 min, pod koniec wlaÄ? ??mietanÄ?. PodawaÄ? z ziemniakami z wody.
|