Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
WÄ?gorz po elblÄ?sku

2 du??e wÄ?gorze
s??l
pieprz
porcja w??oszczyzny bez kapusty
cebula
5 go??dzik??w
5 ziaren ziela angielskiego
??y??ka rozmarynu suszonego lub ??wie??ego posiekanego
3 ??y??ki octu
p???? szklanki bia??ego
wytrawnego wina
WÄ?gorza natrzeÄ? solÄ? i piaskiem (nie ??ciÄ?gajÄ?c sk??ry), usunÄ?Ä? wnÄ?trzno??ci, op??ukaÄ? w wodzie z octem, rozp??ataÄ?, wyjÄ?Ä? krÄ?gos??up, pokrajaÄ? na kawa??ki o d??ugo??ci ok. 30 cm. Ka??dy kawa??ek zwinÄ?Ä? w k??Ä?bek, posypujÄ?c solÄ? i pieprzem, obwiÄ?zaÄ? cienkim ??yczkiem lub lnianÄ? niciÄ? i zostawiÄ? tak na 3 godz. UgotowaÄ? smak z w??oszczyzny, cebuli, go??dzik??w, ziela angielskiego i rozmarynu, wlaÄ? ocet i bia??e wino. PrzestudziÄ?. Nasolonego wÄ?gorza w??o??yÄ? do garnka, zalaÄ? przegotowanÄ? i ostudzonÄ? marynatÄ?. PrzechowywaÄ? w ch??odnym miejscu, gdzie mo??e staÄ? przez d??u??szy czas.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design