Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ciasto wielkanocne

Kuchnia wÄ?gierska
250 g cukru
szczypta soli
8 jaj
20 g mas??a
160 g mÄ?ki
dowolny d??em
Cukier utrzeÄ? z ??????tkami na pulchnÄ? masÄ?, dodaÄ? mÄ?kÄ?, pianÄ? ubitÄ? z bia??ek i s??l. Wszystko dobrze wymieszaÄ?, prze??o??yÄ? do wysmarowanej mas??em pod??u??nej foremki i upiec w gorÄ?cym piekarniku. OdczekaÄ? a?? przestygnie, wtedy przekroiÄ?, prze??o??yÄ? d??emem, ponownie z??o??yÄ? i podaÄ? na st????.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design