Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ryba w ?koszulkach?

50 dag filet??w rybnych
2-3 ??y??ki mÄ?ki
??y??ka posiekanej natki pietruszki
??y??ka posiekanego koperku
sok cytrynowy
s??l
pieprz
olej do g??Ä?bokiego sma??enia.
Ciasto:
5 ??y??ek mÄ?ki
3 ??y??ki oleju
2 bia??ka
woda
Filety rybne pokrajaÄ? na kawa??ki o d??ugo??ci 10 cm, skropiÄ? sokiem cytrynowym, posoliÄ?, obsypaÄ? mÄ?kÄ? i posiekanÄ? zieleninÄ?. ZmieszaÄ? mÄ?kÄ? z olejem i takÄ? ilo??ciÄ? wody, aby uzyskaÄ? gÄ?ste ciasto. OdstawiÄ? je na 10 min, a nastÄ?pnie ostro??nie wymieszaÄ? z bia??kiem ubitym na sztywno. Ka??dy kawa??ek ryby zanurzyÄ? w cie??cie i k??a??Ä? na rozgrzany olej: kawa??ki powinny byÄ? ca??kowicie zanurzone w t??uszczu. Sma??yÄ? na niewielkim ogniu, aby ciasto nie zrumieni??o siÄ? zbyt szybko. PodawaÄ? na gorÄ?co z sosem musztardowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design