Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Klopsiki z wÄ?dzonej ryby

25 dag wÄ?dzonej ryby
25 dag ugotowanych ziemniak??w
jajko
cebula
kilka ??y??ek tartej bu??ki
pieprz
s??l
olej do sma??enia
Ryby obraÄ? ze sk??rki, usunÄ?Ä? krÄ?gos??upy i o??ci, drobno posiekaÄ?. Ziemniaki ut??uc lub przepu??ciÄ? przez maszynkÄ?, wymieszaÄ? z rybÄ?, surowym jajkiem, dodaÄ? przesma??onÄ? w oleju posiekanÄ? cebulÄ?, s??l i pieprz. MasÄ? dobrze wyrobiÄ? i uformowaÄ? z niej niewielkie klopsiki. ObtoczyÄ? je w tartej bu??ce i sma??yÄ? w rozgrzanym oleju. PodawaÄ? z "czarcim" sosem (zob. nastÄ?pny przepis).
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design