Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zapiekanka leningradzka

50 dag filet??w rybnych
2 ??y??ki mas??a lub margaryny
20 dag ostrego ??????tego sera
3/4 szklanki majonezu
4 cebule
du??y seler
pieprz
??y??ka posiekanej natki pietruszki
s??l
Seler ugotowaÄ?. CebulÄ? pokrajaÄ? w talarki i kr??tko przesma??yÄ?. Filety posoliÄ?, natrzeÄ? pieprzem i obsma??y?? z obu stron na rozgrzanym t??uszczu. W ??aroodpornym naczyniu uk??adaÄ? warstwami: rybÄ?, majonez i czÄ???Ä? utartego sera. Na tym po??o??yÄ? talarki obranego selera oraz krÄ???ki cebuli i posypaÄ? resztÄ? ??????tego sera. WstawiÄ? do nagrzanego piekarnika i piec w ??redniej temperaturze (150-200C) ok. 45 min. PodawaÄ? z gotowanym makaronem lub pieczywem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design