Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa rybna - sztokholmska

1 kg r????nych ryb
5 ??y??ek oleju
1,1/2 I roso??u miÄ?snego z kostki
4 ziemniaki
1 /2 szklanki bia??ego wina
por
5 ziaren ziela angielskiego
2 listki laurowe
2 cebule
2 zÄ?bki czosnku
pieprz mielony
s??l
Por i cebulÄ? oczy??ciÄ? i pokrajaÄ?, czosnek drobno posiekaÄ?. W rondlu rozgrzaÄ? olej, podsma??yÄ? przygotowane jarzyny, zalaÄ? roso??em, dodaÄ? przyprawy. Gdy p??yn siÄ? zagotuje, w??o??yÄ? kawa??ki oczyszczonych i umytych ryb oraz pokrajane ziemniaki. PrzykryÄ? i gotowaÄ? na bardzo s??abym ogniu. Po ugotowaniu dodaÄ? wino i podawaÄ? na st????.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design